Λαζαράκια
(Συνταγή της κας Βέφας Αλεξιάδου)



Υλικά
(για 10 μικρά σταφιδόψωμα)


•  1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 3/4 κούπας χλιαρό νερό
• 3/4 κούπας ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι σκληρό
• 3/4 κούπας σταφίδες 
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι γλ. κανέλα
• 1/2 κουταλάκι γλ. γαρίφαλο
• 5 γρ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη απο τη ζάχαρη

 

  Εκτέλεση

 
1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα  να φουσκώσει.
2. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με 2 κουταλιές από το αλεύρι. Σε μεγάλο μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ώστε να σχηματιστεί αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
3. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες να φουσκώσει.
4. Κόβουμε από τη ζύμη 10 μπαλάκια. Αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από κάθε μπάλα και πλάθουμε κορδόνια.
5. Πλάθουμε τις μπάλες σε οβάλ ψωμάκια και τα τυλίγουμε σαν να τα φασκιώνουμε με τα κορδόνια.
6. Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου (180 βαθμοί C/30-35 λεπτά).